Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Virágkosár torta recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 120 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 17 857 alkalommal

elkészítve: 274 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral. A lisztet átszitáljuk, és belereszeljük a citromhéjat, belekeverjük a szódabikarbónát. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a vaníliás cukorral és 3 evőkanál cukorral addig keverjük, amíg el nem kezd fehéredni
A fehérjét csipet sóval elkezdjük verni, amikor kezd jó lenni a hab, hozzáadjuk a maradék cukrot, és készre verjük, majd ezt az egészet beleöntjük a a tojássárgához és fakanál segítségével, a liszttel együtt óvatosan összekeverjük.
Belekenjük a sütőpapírozott tepsibe, és sütjük. Ha kivettük a sütőből, nagy tiszta, enyhén belisztezett konyharuhára borítjuk, azonnal lehúzzuk róla a papírt, és szorosan feltekerjük. Ha kihűlt megkenjük sárgabaracklekvárral,(esetleg csoki krémmel) visszatekerjük, és felszeleteljük.
Elkészítjük a krémet: A vízben megfőzzük a pudingport, kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, beletesszük a kakaót, rumot, a kihűlt pudingot hozzákeverjük, szép egyneművé keverjük.
Az ajándékkosarat kibéleljük folpac-kal, és körben kibéleljük a vékony szeletekre vágott piskótával. A kosár aljára is egy sor piskótát fektetünk, megkenjük a krémmel, és így folytatjuk, amíg a kosár majdnem tele lesz.A teteje piskóta legyen. (Ha elfogy a piskótánk, nem baj, lehet babpiskótát használni. Ráhajtjuk a tésztára a folpac-ot, egy éjszakára betesszük a hűtőbe.
Másnap kiborítjuk, és a ”kosarunk” oldalát tehetségünk szerint díszítjük. Bevonjuk csokikrémmel,- tejszínhabbal, esetleg (mint a képen) fonott mintával lehet díszíteni.
Az előzőleg pillecukor fondant-ból (vagy marcipánból) elkészített virágokat beletűzdeljük a tortába. A kosár fülét is bevonjuk fondant- tal, és szintén a tortába tűzzük.

sütési idő: 20 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Névnapra, születésnapra igazán kedves meglepetés, nem olyan bonyolult az elkészítése.

Hozzávalók

Piskótatekercs
6 db tojás
6 kanál cukor
6 kanál liszt
kiskanál szódabikarbóna,
citromhéj
kenéshez baracklekvár (vagy csoki krém)
Krém
1 csomag csokoládé ízű pudingpor
10-15 dkg cukor
3 dl víz
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
1-2 kanál kakaó v. csoki aroma
kiskanál rum v.aroma
Folpack és egy kisebb méretű ajándékkosár

Kövess minket a Facebookon is!