

megtekintve: 1 074 alkalommal
elkészítve: 11 alkalommal megfőztem én is
A csirkecombokat kettévágjuk ( 4 db), sózzuk borsozzuk. A hagymákat megdinszteljük, hozzákeverjük a ketchupot, és barbecue szószt. A combokat kis tepsiben, vagy jénaiban bőrükkel lefelé fordítva 180 C fokos sütőben elősütjük. (20 perc). Kivesszük, egyenletesen rákenjük a szószt, fóliával letakarva további kb. 50-55 percig sütjük. Ha puha a hús, fóliát levesszük, bőven megszórjuk sajttal, és szép pirosra sütjük. ( kb. 20 perc).
Míg sül a hús, elkészítjük a köretet. A rizst megmossuk, majd kétszeres forró sós vízbe tesszük, hozzáadjuk a mirelit borsót, és puhára pároljuk. Ha még picit roppanós a rizs, levesszük a tűzről betakarjuk konyharuhával, és a saját gőzében teljesen puhára pároljuk. (kb. 20 perc).
főzési idő: 20 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Hozzávalók 2 személyre.
4 darab csirkecomb
fűszerek, só-bors
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 kanál ketchup
2 kanál barbecue szósz
sajt
rizs
zöldborsó