megtekintve: 10 329 alkalommal
elkészítve: 192 alkalommal megfőztem én is
Az élesztőt, pici cukorral langyos tejbe felfuttatjuk.
A margarint megolvasztjuk.
A lisztet és a többi száraz hozzávalót összekeverjük.
Az élesztős tejet hozzá adva jól összedolgozzuk, dagasztjuk.
45 - 50 percig pihentetjük.
Azután lisztezett deszkára borítjuk, már nem dolgozzuk újra át csak szétnyújtjuk ujjnyi vastagra.
5cm széles csíkokra vágjuk.
Jól beolajozott hengerre tekerjük. Picit fedjék egymást és két vége alá legyen hajtva.
A tészta külsejét is megolajozzuk és jól meghempergetjük cukorba.
Aranybarnára sütjük.
Még melegen cukrozatlan dióba, vagy fahéjba forgatjuk. (De lehet kókuszreszelék is, vagy csoki) .
sütési idő: 30 min
1 kg liszt
10 dkg margarin
1db tojás
1 dkg só
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 dkg élesztő vagy egy csomag porélesztő
0,5 l tej
1 citrom reszelt héja
fahéj, dió, cukor a forgatáshoz