Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Babaváró torta ( gesztenyekrémes) recept

A recept még nem lett értékelve
  • 60 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 29 332 alkalommal

elkészítve: 308 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A piskóta készítése:A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vajat, majd apránként a kakaós lisztet. Sütőpapírt teszünk a forma aljába, és megsütjük 180 fokon a piskótát. A formában hagyjuk kihűlni.
A krém készítése:
A vízben a fele porcukorral megfőzzük a pudingot, kihűtjük. A vajat a maradék cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a kihűlt pudingot, majd az áttört gesztenyét, rumot. Egynemű krémmé keverjük. A formába visszatett lapra kenjük, a tejszínt keményre verve a tetejére simítjuk, hagyunk belőle egy keveset az oldalára és a tetejére. Tetszés szerint díszíthető. Marcipánnal, vagy nyújtható cukormázból formákat vághatunk ki. ( én most babakocsival díszítettem)

főzési idő: 10 min
sütési idő: 35 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Hozzávalók

Hozzávalók a tortalaphoz, ( 18 cm-es forma)
2 tojás
2 kanál porcukor
4 dkg vaj
2 kanál liszt
1 kanál kakaó + kis sütőpor
A krém hozzávalói:
25 dkg gesztenye 10 dkg puha vaj
15 dkg porcukor
1 vaníliás puding
2,5 dcl víz
rum vagy aroma.
2 dcl Hulala tejszín

Kövess minket a Facebookon is!