Torta háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Hagymás szűzpecsenye mártásban recept

A recept értékelése: 2,7 pont
  • 60 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 4 821 alkalommal

elkészítve: 130 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Csaba

Elkészítése

A kb 2 cm-es darabokra felvágott szűzpenyenyét min. fél órát pácoljuk. (Amíg pácolódik addig felrakhatjuk a köretet.)
Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk és hirtelen megsütjük az érmék mindkét oldalát, majd kivessszük egy tányérra. A serpenyőben maradt zsiradékban kevergetve üvegesre pirítjuk a hagymát, a pirított húsokat visszatesszük. Hozzátesszük az apróra vágott foghagymát felöntjük kb. 1 dl vízzel és fedő alatt fél órát pároljuk. Ezután a fedőt levesszük és addig főzőgetjük a míg már csak kevés lé marad alatta. A tetejét megszórjuk liszttel, átkeverjük és ráöntjük a tejfölt. Felöntjük még kb. 1/2 dl vízzel (ha több mártást szeretnénk akkor többel) és pár perc alatt készre főzzük.

Én köretként tepsiben sült sült burgonyát adtam hozzá:
A burgonyákat nagyobb darabokra vagdossuk, összekeverjük egy kis vegetával, sóval, 1/2 kk borssal, karikákra vágott hagymával, olajjal és tepsibe tesszük. Az első kb 1/4 órát alufólia alatt süssük majd a fóliát levesszük, átkeverjük és tovább sütjük aranysárgára.

főzési idő: 40 min

Hozzávalók

60dkg szűzpecsenye
1 fej vöröshagyma
1 gerezd foghagyma

1 dl tejföl
1 ek liszt

pácoláshoz:
bors
1 kk kakukkfű
1 kk őrölt kömény
1 tk szójaszósz
2 ek olaj

Kövess minket a Facebookon is!