megtekintve: 11 965 alkalommal
elkészítve: 285 alkalommal megfőztem én is
A kb 2 cm-es darabokra felvágott szűzpenyenyét min. fél órát pácoljuk. (Amíg pácolódik addig felrakhatjuk a köretet.)
Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk és hirtelen megsütjük az érmék mindkét oldalát, majd kivessszük egy tányérra. A serpenyőben maradt zsiradékban kevergetve üvegesre pirítjuk a hagymát, a pirított húsokat visszatesszük. Hozzátesszük az apróra vágott foghagymát felöntjük kb. 1 dl vízzel és fedő alatt fél órát pároljuk. Ezután a fedőt levesszük és addig főzőgetjük a míg már csak kevés lé marad alatta. A tetejét megszórjuk liszttel, átkeverjük és ráöntjük a tejfölt. Felöntjük még kb. 1/2 dl vízzel (ha több mártást szeretnénk akkor többel) és pár perc alatt készre főzzük.
Én köretként tepsiben sült sült burgonyát adtam hozzá:
A burgonyákat nagyobb darabokra vagdossuk, összekeverjük egy kis vegetával, sóval, 1/2 kk borssal, karikákra vágott hagymával, olajjal és tepsibe tesszük. Az első kb 1/4 órát alufólia alatt süssük majd a fóliát levesszük, átkeverjük és tovább sütjük aranysárgára.
főzési idő: 40 min
60dkg szűzpecsenye
1 fej vöröshagyma
1 gerezd foghagyma
só
1 dl tejföl
1 ek liszt
pácoláshoz:
bors
1 kk kakukkfű
1 kk őrölt kömény
1 tk szójaszósz
2 ek olaj