megtekintve: 12 683 alkalommal
elkészítve: 181 alkalommal megfőztem én is
Elkészítés
1. A vöröshagymát megfonnyasztom 3 kanál olajon és hozzáadok egy mokkáskanál pirospaprikát. Felengedem 4 liter vízzel.
2. A kelkáposztát fellaskázom. Beleteszem a paprikás lébe. Hozzáadom a delikátot, borsot, majoránnát.
3. Belepasszírozom a fokhagymát. 10 percig főzöm.
4. Közben meghámozom a burgonyát és beleteszem a levesbe kockára vágva.
5. 2 kávéskanál köménymagot vízben felfőzök 5 percig. A levesbe öntöm szűrőn keresztül.
6. Rántás készítek 3 kanál olajból meg 2 kanál lisztből. A rántásba beleteszem a 2 tejfelt, és görcsmentesre kavarom. Ezt is hozzáadom a levesbe.
7. Mikor minden készre fő beleteszem a karikára vágott virslit. 2-3 percig még főzöm. Ha nem elég sós még ízesítem.
főzési idő: 20 min
1 kg kelkáposzta
80 dkg burgonya
1 fej vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál pirospaprika
Fél mokkáskanál bors
2 kávéskanál köménymag
1 evőkanál ételízesítő
2 kávéskanál majoránna
Só (ízlés szerint)
4,5 liter víz
2 doboz tejfel
6 kanál olaj
2 tetőskanál liszt
4 pár virsli