

megtekintve: 18 925 alkalommal
elkészítve: 213 alkalommal megfőztem én is
A sajtot a reszelő nagylyukú részén lereszelem.
Egy tálban összemorzsolom a 200 g zabpelyhet: ettől egy része egy kicsit lisztesebbé válik.
Hozzáteszem a többi száraz alkatrészt.
Elkeverem.
Ezután jönnek a nedves alkatrészek.
Összegyúrom a masszát. Egy elég kemény tésztát fogok kapni.
Nem pihentetem, max. addig, míg nekikészülök a sütésnek, beteszem a hűtőbe.
Diónyi golyókat formázok a tésztából, és a tenyerem között szétlapogatom.
Ha vastagabbra hagyom, jól meg fog nőni a sütőportól, testesebb lesz.
Ha jó vékonyra lapítom, akkor ropogós tallér lesz belőle.
A beleteszem a lapalyt a tepsibe. Itt akár egy pohár aljával is tovább lapigathatom.
A sütőben 5-ösön (200 fokon) kb. 10-15 perc alatt megsütöm. Ha barnul a széle, finom ropogós lesz.
Érdemes még azon melegen kiszedni őket a tepsiből.
sütési idő: 15 min
hőfok: 200 °C
sütési mód: alsó sütés
kinyújtás után megszórom lenmaggal
További diétás receptek:
dietasmindennapok.blogspot.hu
facebook.com/dietasmindennapok
száraz:
200 g zabpehely
200 g light trappista sajt
34 g (kb. 5 evőkanál) zabpehelyliszt
4 g (⅓ zacskó) sütőpor
1 teáskanál só
késhegynyi bors
nedves:
2 egész tojás
80 g (kb. 4 evőkanál) zsírszegény natúr joghurt
kb. fél hüvelykujjnyi sütőmargarin a tepsi/sütőpapír megkenéséhez