rejtvénylapok háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Karácsonyi puding recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 45 min
  • egyszerû
  • olcsó

megtekintve: 7 036 alkalommal

elkészítve: 153 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A tojások sárgáját és fehérjét különválasztjuk, majd a tojássárgáját,a 4 evőkanál cukrot és 1 citrom reszelt héját vízgőz fölött habosra kell keverni.Utána a tojásfehérjéből és tejszínből kemény habot vetünk. Ha már a tojássárgás massza langyos, akkor hozzáadható az 1 púpozott teáskanál zselatin és a fél citrom leve.Miután teljesen kihűlt a tojássárgás massza lazán hozzákeverhető a tojásfehérjehab és a felvert tejszínhab.Ha ezzel készen vagyunk kis tálkákba adagolva a pudingot fogyasztásig a hűtőbe tesszük.

Személyes jó tanács

Hagyható egy nagyobb tálban is a puding, akkor evőkanállal külön adagolható ki kisebb tálkákba. Nagyon üdítő desszert.Nem drága és könnyen elkészíthető.

Hozzávalók

4 darab tojás
1 citrom reszelt héja
fél citrom leve
2 dl Hulala tejszín
1 púpozott teáskanál porállagú zselatin
4 evőkanál cukor

Kövess minket a Facebookon is!