

megtekintve: 12 705 alkalommal
elkészítve: 256 alkalommal megfőztem én is
A tojások sárgáját és fehérjét különválasztjuk, majd a tojássárgáját,a 4 evőkanál cukrot és 1 citrom reszelt héját vízgőz fölött habosra kell keverni.Utána a tojásfehérjéből és tejszínből kemény habot vetünk. Ha már a tojássárgás massza langyos, akkor hozzáadható az 1 púpozott teáskanál zselatin és a fél citrom leve.Miután teljesen kihűlt a tojássárgás massza lazán hozzákeverhető a tojásfehérjehab és a felvert tejszínhab.Ha ezzel készen vagyunk kis tálkákba adagolva a pudingot fogyasztásig a hűtőbe tesszük.
Hagyható egy nagyobb tálban is a puding, akkor evőkanállal külön adagolható ki kisebb tálkákba. Nagyon üdítő desszert.Nem drága és könnyen elkészíthető.
4 darab tojás
1 citrom reszelt héja
fél citrom leve
2 dl Hulala tejszín
1 púpozott teáskanál porállagú zselatin
4 evőkanál cukor