

megtekintve: 9 566 alkalommal
elkészítve: 232 alkalommal megfőztem én is
Tészta:
1. A tejet meglangyosítjuk hozzáadjuk a cukrot és az élesztőt. Meleg helyen felfuttatjuk.
2. A lisztet, az olvasztott vajat, sót, tojássárgáját és a felfuttatott élesztőt jól kidolgozzuk. 20 percig meleg helyen kelesztjük. Átkeverjük és újból 20 percig kelesztjük.
3. Lisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk és 14 cm-es korongokat szaggatunk (én műzlis tálkát használtam). A korongok két szélénél pizzavágó segítségével bevágjuk a tésztát.
4. Közepükre kupacot rakunk a meggyes töltelékből, majd a tészta egyik szélét áthajtjuk a töltelék felett, és ugyanígy járunk el a másik szélével is.Tesibe téve meleg helyen még 20 percig kelesztjük. Sütés előtt a tésztát tojással megkenjük.
5. Előmelegített sütőben 20 perc alatt pirosra sütjük.
Töltelék:
A meggybefőtt levét a vörösborral, őrölt fahéjjal, őrölt szegfűszeggel, vaníliás cukorral, cukorral feltesszük forrni. Amikor forr beletesszük a meggyet is és az étkezési keményítővel besűrítjük. Hagyjuk kihűlni, úgy rakjuk a tésztára.
sütési idő: 20 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés
Tészta:
3 dl tej
2.5 dkg élesztő
3 ek cukor
5 dkg vaj (olvasztott)
50 dkg liszt
2 db tojássárgája
1 db tojás
1 csipet só
Töltelék:
50 dkg meggybefőtt
1 kávéskanál fahéj (őrölt)
1 csomag vaníliás cukor (Bourbon)
2 ek cukor
1 dl vörösbor
1 késhegynyi szegfűszeg (őrölt)
2 evőkanál étkezési keményítő