Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Dióhabos tallér recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 60 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 9 327 alkalommal

elkészítve: 109 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, kb. 2 mm vastagságúra nyújtjuk, és kicsi pogácsa kiszúróval kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, beleforgatjuk a diót. Kiskanállal halmokat teszünk a tészta tetejére. 180 C fokos sütőben kb. 15 perc alatt szép rózsaszínűre sütjük. Ha kihűlt egyet-egyet összeragasztunk lekvárral. Dobozban sokáig eláll.


sütési idő: 15 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

nagyon finom porhanyós " falatnyi" süti.

Hozzávalók

Hozzávalók:
25 dkg liszt
Kevés sütőpor
4 dkg porcukor
2 tojás sárgája
12 dkg margarin
1 kanál tejföl
Krém hozzávalói:
2 tojás fehérje
12 dkg porcukor
12 dkg darált dió
Bármilyen sűrűbb lekvár az összeragasztáshoz

Kövess minket a Facebookon is!