Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Omlós lekváros ( diós-mákos) rudacska recept

A recept még nem lett értékelve
  • 45 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 11 516 alkalommal

elkészítve: 171 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A tésztát összeállítjuk,egy éjszakára hűtőbe tesszük,folpackal letakarjuk. Hűtőből kivéve kissé átgyúrjuk,és téglalap alakúra nyújtjuk /kb 3-5 mm-vastagságúra/ . A hosszabbik oldalra egy vékony csík tölteléket teszünk ,és tekerünk egyet rajta. Levágjuk és a nagy rudat feldaraboljuk kis rudakra. Ezt ismételjük . 180 fokra előmelegítjük a sütőt és világosra sütjük.Melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.

sütési idő: 25 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Ha diós v.mákos töltelékkel készítjük, a mákost (diót) porcukorral, vaníliás cukorral, és 1-2 kanál tejjel készítsük el.

Hozzávalók

40 dkg liszt
25 dkg ráma
2 dl tejföl
csipet só
Töltelék: bármilyen kemény lekvár,dió,mák
Beforgatáshoz: porcukor van.cukor

Kövess minket a Facebookon is!