

megtekintve: 11 516 alkalommal
elkészítve: 171 alkalommal megfőztem én is
A tésztát összeállítjuk,egy éjszakára hűtőbe tesszük,folpackal letakarjuk. Hűtőből kivéve kissé átgyúrjuk,és téglalap alakúra nyújtjuk /kb 3-5 mm-vastagságúra/ . A hosszabbik oldalra egy vékony csík tölteléket teszünk ,és tekerünk egyet rajta. Levágjuk és a nagy rudat feldaraboljuk kis rudakra. Ezt ismételjük . 180 fokra előmelegítjük a sütőt és világosra sütjük.Melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.
sütési idő: 25 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Ha diós v.mákos töltelékkel készítjük, a mákost (diót) porcukorral, vaníliás cukorral, és 1-2 kanál tejjel készítsük el.
40 dkg liszt
25 dkg ráma
2 dl tejföl
csipet só
Töltelék: bármilyen kemény lekvár,dió,mák
Beforgatáshoz: porcukor van.cukor