megtekintve: 4 823 alkalommal
elkészítve: 117 alkalommal megfőztem én is
Egy edénybe tegyük fel forrni a bort, a vizet, a vaníliás cukrot, ízlés szerinti mennyiségű cukrot, a reszelt citromhéjat és a fűszereket.(a fűszereket én teatojásba teszem bele, így egyben kivehetőek)
Forraljuk fel, majd a lángot mérsékelve, kb. 10 percig főzzük. Ezután szedjük ki a fűszereket.
A tojások sárgáját keverjük simára egy evőkanál cukorral és a tejszínnel, majd állandó keverés mellett csorgassuk a levesbe. Ezután egy szűrőn szűrjük át, hogy egy sima, selymes levet kapjunk.
Ezután adjuk hozzá a mazsolát, majd forraljuk fel, és pár percig még főzzük. Közben többször keverjük meg, ha szükséges még ízesíthetjük egy pici cukorral.
A mandulaforgácsot állandó keverés mellett, alacsony hőfokon, 1-2 perc alatt pörköljük meg, majd hűtsük ki.
A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd forgassuk bele a pörkölt mandulaforgácsba.
főzési idő: 15 min
Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd helyezzük rá a pörkölt mandulaforgácsba forgatott habgaluskát, majd úgy kínáljuk.
Hozzávalók:
5 dl édes fehérbor (jó minőségű)
2 dl víz
cukor
2 cs vaníliás cukor
2 dl habtejszín
reszelt citromhéj
2-3 db szegfűszeg
2-3 szegfűbors(el is hagyható)
kicsi darabka fahéj
1 cs mazsola
2 db tojássárgája
Mandulás habgaluska hozzávalói
5 dkg szeletelt mandula
2 dl Hulala (v. habtejszín)