Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Sült császár recept

A recept értékelése: 3,0 pont
  • 120+ min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 873 alkalommal

elkészítve: 14 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A húsos részt enyhén bedörzsöljük sóval, megszórjuk borssal, őrölt köménnyel. ( a bőrön lévő pecsétet nem kell levágni.) Alufóliával körbe tekerjük a húst, amit kicsit zsírral meg kentünk, csak a bőrös rész marad szabadok. A bőrös részt egyenlő távolságban beirdaljuk. Tepsibe téve, a bőrös részt vastagon bekenjük nagy szemű sóval, a vágatokba is kerüljön. 170 C fokra előmelegített ( hő légkeverés) sütőbe téve 2-2,5 óra alatt szép pirosra sütjük. Kivesszük a sütőből, feltesszük a fokot 240 C fokra ( most már csak alsó-felső sütés). A nagy szemű sót eltávolítjuk, papírral szárazra töröljük. Egy ecset segítségével átkenjük a bőrt ecettel, visszatéve szép pirosra sütjük.

sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács

Fantasztikusan finom, omlós, a bőr mint a parázs, szinte elolvad a szájban. A bolti ár töredékéért.

Hozzávalók

Egy szép darab nyers császárszalonna
fűszerek: só, bors, őrölt kömény
durva szemű só

Kövess minket a Facebookon is!