megtekintve: 12 787 alkalommal
elkészítve: 81 alkalommal megfőztem én is
A húsos részt enyhén bedörzsöljük sóval, megszórjuk borssal, őrölt köménnyel. ( a bőrön lévő pecsétet nem kell levágni.) Alufóliával körbe tekerjük a húst, amit kicsit zsírral meg kentünk, csak a bőrös rész marad szabadok. A bőrös részt egyenlő távolságban beirdaljuk. Tepsibe téve, a bőrös részt vastagon bekenjük nagy szemű sóval, a vágatokba is kerüljön. 170 C fokra előmelegített ( hő légkeverés) sütőbe téve 2-2,5 óra alatt szép pirosra sütjük. Kivesszük a sütőből, feltesszük a fokot 240 C fokra ( most már csak alsó-felső sütés). A nagy szemű sót eltávolítjuk, papírral szárazra töröljük. Egy ecset segítségével átkenjük a bőrt ecettel, visszatéve szép pirosra sütjük.
sütési mód: légkeverés
Fantasztikusan finom, omlós, a bőr mint a parázs, szinte elolvad a szájban. A bolti ár töredékéért.
Egy szép darab nyers császárszalonna
fűszerek: só, bors, őrölt kömény
durva szemű só