Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Az Én saját emeletes tortám recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 120+ min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 7 157 alkalommal

elkészítve: 126 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: csiszárik.mária

Elkészítése

Kinder tejszelet:

A cukrot, a tojássárgáját a meleg vízzel habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaós lisztet, melyben elkevertük a sütőport is, végül a fehérje felvert habját. Egy kerek tortaforma alját bevonjuk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát. Két lapot sütünk. Áztassuk be a zselatint 6 ek vízbe, kicsit állni hagyjuk, majd lassú tűzön kevergetve, oldjuk fel, hogy áttetsző legyen.

Verjük fel kemény habbá a jól lehűtött Hulalát, hozzáadva a 2-3 cs vaníliás cukrot, vanília aromát és csurgassuk bele a zselatint is. Az egyik lapot tegyük vissza a tortaformába, a hab felét osszuk el rajta. Ezt tegyük hűtőbe, amíg a csokiréteget elkészítjük. Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, majd hozzáadjuk a margarint, az olajat, vizet, cukrot, végül a vanília aromát. Egyenletesen simára keverjük. A kihűlt habra szépen elkenjük ezt a csokikrémet, és újra visszatesszük a hűtőbe hogy megdermedjen a csokiréteg. Majd rákenjük az újabb habréteget, erre rátesszük a másik piskótát és a tetejét bevonjuk a csokoládéval, de nem az összessel, mert arra még szükség lesz. Visszatesszük a hűtőbe megdermedni. Ha már rádermedt kivesszük a tortaformából és a maradék csokival teljesen beborítjuk az egész tortát, majd már a szokásos módszerrel visszatesszük a hűtőbe

Fehér csokis-mascarponés piskóta:

A tojásfehérjéket felverjük. A sárgákhoz hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és felverjük. Hozzáadjuk a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet, összekeverjük. Ehhez adjuk a habot a tojásfehérjékből, amit szép lassan beleforgatunk. Ezt beletesszük kis (azaz 16 cm-es formába) sütőpapírra, szúrópróbáig sütjük. Addig összekeverjük a krémet. A fehér csokit gőz fölött megolvasztjuk, langyosra kihűtjük, majd hozzákeverjük a mascarponé-hoz. A tejszínt felverjük a habfixálóval és óvatosan a többihez adjuk. A piskótát ketté vágjuk, az alját visszatesszük a formába, majd jó sok krémet kenünk rá, de hagyjunk a díszítéshez is. Rátesszük a másik piskótát, betesszük a hűtőbe dermedni. Kivesszük a tortát, és kinyújtjuk a marcipán masszát, annyira hogy a tetejét elfedje. Ekkor kivesszük az alsó tortát, két hurkapálcikát teszünk középre, hogy megtartsa a tetejét. Ráhelyezzük a kis tortát, amit bevonunk a maradék mascarpone krémmel, amibe belekeverjük az ételszínezéket. Díszítésnek a mascarpone krémből nyomunk rá torta díszítővel.

főzési idő: 15 min
sütési idő: 60 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: felső sütés

Hozzávalók

Alja (Kinder tejszelet):

Piskóta:
6 tojás
6 ek cukor
6 ek liszt
6 ek meleg víz
2 ek kakaó
1 cs sütőpor

Krém:
5 dl hulala tejszín
1 cs zselatin
1 ek méz
vanília aroma
vaníliás cukor

Csoki máz:
30 dkg csokoládé
20 dkg rama
5 ek olaj
2 ek víz
1 ek cukor
vanília aroma

Teteje (Fehér csokis-mascarponés piskóta):

Piskóta:
3 tojás
3 ek cukor
3 ek liszt
1 ek kakaó
1 cs vaníliás cukor
fél cs sütőpor

Krém:
25 dkg mascarpone
5 dl hulala tejszín
20 dkg fehér csoki
3 cs habfixáló

Befedés:
pár csepp piros étel festék

Kövess minket a Facebookon is!