megtekintve: 8 357 alkalommal
elkészítve: 277 alkalommal megfőztem én is
A tejbe beletesszük a cukrot, langyosra melegítjük, levesszük a tűzről, és az élesztőt felfuttatjuk benne.
Közben egy nagyobb tálba tesszük a lisztet, a tojások sárgáját, sót, olajat és a felfuttatott élesztőt. Jól kidolgozzuk.
Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Lisztezett felületen kinyújtjuk, nagyobb kör szaggatóval kiszurkáljuk.
Töltelékhez a darált diót, tejet a porcukorral elkeverjük.
A köröket bevágjuk 4 felé úgy, hogy ne érjenek össze a vágások, helyet hagyva a tölteléknek. Közepébe tesszük a diós tölteléket. Felhajtjuk az egyik oldalt, hogy átölelje a tölteléket, majd a szemközti oldalt szintén, mely már az előző oldalt is átöleli, majd a másik kettőt is felhajtjuk ugyanígy.
Vajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk, felvert tojással lekenjük, és készre sütjük.
első lépes
második lépes
harmadik lépes
sütési idő: 35 min
sütési mód: alul-felül sütés
Gyerekeket is be lehet vonni az elkészítésben:)
Tésztához:
50 dkg finomliszt
2.5 dl tej
2.5 dkg friss élesztő
8 dkg porcukor
2 db tojássárgája
8 ek napraforgó olaj
0.5 kávéskanál só
Töltelékhez:
15 dkg darált dió
3 ek porcukor
1.5 dl tej
Kenéshez
1 db tojás