Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Töltött diós rózsák recept

A recept értékelése: 4,0 pont
  • 75 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 4 517 alkalommal

elkészítve: 145 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Salamon Csilla

Elkészítése

A tejbe beletesszük a cukrot, langyosra melegítjük, levesszük a tűzről, és az élesztőt felfuttatjuk benne.
Közben egy nagyobb tálba tesszük a lisztet, a tojások sárgáját, sót, olajat és a felfuttatott élesztőt. Jól kidolgozzuk.
Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Lisztezett felületen kinyújtjuk, nagyobb kör szaggatóval kiszurkáljuk.
Töltelékhez a darált diót, tejet a porcukorral elkeverjük.
A köröket bevágjuk 4 felé úgy, hogy ne érjenek össze a vágások, helyet hagyva a tölteléknek. Közepébe tesszük a diós tölteléket. Felhajtjuk az egyik oldalt, hogy átölelje a tölteléket, majd a szemközti oldalt szintén, mely már az előző oldalt is átöleli, majd a másik kettőt is felhajtjuk ugyanígy.
Vajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk, felvert tojással lekenjük, és készre sütjük.
első lépes
második lépes
harmadik lépes

sütési idő: 35 min
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Gyerekeket is be lehet vonni az elkészítésben:)

Hozzávalók

Tésztához:

50 dkg finomliszt
2.5 dl tej
2.5 dkg friss élesztő
8 dkg porcukor
2 db tojássárgája
8 ek napraforgó olaj
0.5 kávéskanál só

Töltelékhez:

15 dkg darált dió
3 ek porcukor
1.5 dl tej

Kenéshez

1 db tojás

Kövess minket a Facebookon is!