

megtekintve: 1 149 alkalommal
elkészítve: 25 alkalommal megfőztem én is
1. Egy 20 cm-es kapcsos tortafomát folpackkal kívül belül áttekerjük, majd visszacsatoljuk az aljához.
2. A tojások sárgáját a cukor felével fehéredésig habbá verjük, majd egy csipet sóval a tojások fehérjét is felverjük, majd a végén hozzáverjük a maradék cukrot is.
3. A felvert tojássárgáját elkeverjük a mascarponeval és négy kanál fehérjés habbal amíg sima masszát nem kapunk, majd spatulával óvatosan hozzáforgatjuk a maradék habot is, a konyakot és a Zselatinfixet.
4. A babapiskóták mindkét oldalát beáztatjuk a kávéba, majd befedjük vele a tortaforma alját. Kanalazunk rá pár kanál krémet, elsimítjuk, majd teszünk rá pár kávés babapiskótát és addig rétegezzük amíg el nem fogy a krémünk. Itt ügyeljünk rá, hogy a torta tetejét krém fedje.
5. Hűtőbe tesszük és kb 4 órát állni hagyjuk.
6. A hűtőből kivéve óvatosan lefejtem a tortáról a formát és felvert habtejszínnel díszítem.
A végén kakaóporral szórom.
- 500 g mascarpone
- 200 ml friss kávé
- 24 db cukrozott babapiskóta
- 4 db tojás
- 100 mg cukor
- fél csomag cukrozatlan kakaópor
- 3 ek. Zselatinfix
- 20 ml konyak vagy konyak aroma
- 200 ml habtejszín