megtekintve: 12 084 alkalommal
elkészítve: 167 alkalommal megfőztem én is
Elkészítés:
A lisztet kelesztő tálba szitáljuk beletesszük a csipet sót és a cukrot, a tojás sárgákat
a meleg tejben felfuttatott élesztőt ekkor összekavarjuk, majd hozzáadjuk a megolvasztott vajat. Hólyagosra dagasztjuk, és konyharuhával letakarva meleg helyen legalább a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett gyúrótáblára borítjuk, fél cm vastagra kinyújtjuk és egy közepes fánk szaggatóval tészta korongot szaggatunk. A kiszaggatott korongokat labda alakúra formáljuk a kezünkkel. Végül a forró olajban az első oldalukat letakarva , majd a fedő nélkül a másik oldalukat is pirosra sütjük. Ha megsült papírszalvétával bélelt tányérra szedjük és még melegen a cukrozott kakaóporba forgatjuk egyessével.
sütési idő: 7 min
sütési mód: alsó sütés
-
Hozzávalók:
-50 dkg liszt
- 3dkg élesztő
-1 csipet só
- 12 dkg cukor
- 3 db tojás sárgálya
- meleg tej
-5 dkg vaj
-6 dl olaj ( a sütéshez)
- 1 evőkanál kakaópor + 2 evőkanál cukor a kakaóba