

megtekintve: 13 694 alkalommal
elkészítve: 399 alkalommal megfőztem én is
Kerek tortaformában piskótát sütünk, amit 3 felé vágunk hűlés után.
Megfőzzük a csokipudingot, a vajat porcukorral kikeverjük, majd hidegen a kettőt összekeverjük. Megkenjük a tortalapokat, egymásra helyezzük, majd oldalát és a tetejét is bekenjük a krémmel. Kinyújtjuk a fondant, rásimítjuk a tortára.
Fondant:
Porcukor kivételével a hozzávalókat felmelegítjük, majd a porcukrot kb. 0,5 kg-ot, elkeverjük, addig adagoljuk a porcukrot, amíg nem ragad sem a kezünkre, sem a munkalapra. Fóliába 1 éjszakára hűtőbe tesszük, ételfestékkel színezzük.
főzési idő: 5 min
sütési idő: 30 min
hőfok: 175 °C
sütési mód: alul-felül sütés
6 tojás
37 dkg cukor
30 dkg liszt
6 ek víz
1 sütőpor
Krém:
2 cs csoki puding
7 dl tej
1 ek cukor
1 Ráma
25 dkg porcukor
1 cs vaníliáscukor
1 rumaroma
Fondant bevonathoz:
1 ek zselatin
6 ek víz
1 ek margarin
2 ek méz
kb. 80 dkg porcukor