

megtekintve: 9 591 alkalommal
elkészítve: 153 alkalommal megfőztem én is
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk, és megfőzzük. Közben a szilvát megmossuk, kimagozzuk.
A burgonyát áttörjük, hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a lisztet, 3 dkg vajat, egy csipet sót, és alaposan összegyúrjuk. Lisztezett deszkán 5 mm vastagra kinyújtjuk, éskb. 6x6 cm oldalú négyzetekre vágjuk.
Minden négyzet közepére 1 szem szilvát teszünk, és megszórjuk egy csipet fahéjjal. A tésztacsúcsokat felhajtjuk, és két tenyerünk közt
gombóccá sodorjuk. Fontos, hogy a tészta a szilvát teljesen beborítsa.
Nagy lábasban vizet forralunk, óvatosan a forrásban levő vízbe tesszük a gombócokat, megvárjuk, amíg a víz felszínére felemelkednek, és további 3-5 percig főzzük.
A gombócokat kiemeljük, lecsepegtetjük, és megforgatjuk a zsemlemorzsában, amelyet a maradék vajon megpirítunk előtte.
Tálra rakjuk, megszórjuk fahéjas porcukorral.
főzési idő: 20 min
1 kg burgonya
fél kg szilva
35 dkg liszt
13 dkg margarin
1 mokkáskanál őrölt fahéj
10 dkg zsemlemorzsa
fahéjas porcukor a szóráshoz