Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Fahéjas - kakaós kalács recept

A recept értékelése: 3,0 pont
  • 120 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 8 530 alkalommal

elkészítve: 120 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: 08Hajnalka

Elkészítése

Elkészítés:
Az élesztőt 2 dl tejben kevés cukorral felfuttatjuk, a tojásokat kettéválasztjuk.

Egy nagy tálba szórjuk a lisztet, a közepébe mélyedést készítünk, ebbe beleöntjük a felfuttatott élesztőt, beletesszük a maradék langyos tejet, tojások sárgáját, olajat, cukrot és sót, valamint a citrom reszelt héját.

Addig kell gyúrni amíg a tészta elválik az edény falától. Azután kb. az egyharmadát - felét áttesszük egy másik tálba, amibe beleszórjuk a kakaóport, cukrot, és kevés fahéjat.
A kakaós tésztát tovább gyúrjuk, egyneműsítjük.
1 órán át letakarva kelesztjük.

Azután lisztezett táblára borítjuk, átgyúrjuk és 2-2 egyenlő részre osztjuk a tésztákat, téglalap alakúra nyújtjuk.
A fehér tésztára rátesszük a kakaósat. A két hosszabb szélét egy kicsit behajtjuk és lenyomkodjuk, a rövidebb oldala felől feltekerjük.

Tepsibe, vagy formába tesszük, 20 percet kelesztjük, majd felvert tojással lekenjük, fogvájóval megszúrkáljuk.
180’C-on 30-35 perc alatt készre sül.

sütési idő: 35 min
hőfok: 180 °C

Személyes jó tanács

Reggelire, tízóraira, vagy egy romantikus hétvégére, kirándulásra, piknikezésre ajánlom vajjal, lekvárral, vagy csak magában egy pohár tejjel.

Hozzávalók

Hozzávalók:

65 dkg liszt
5 dkg cukor
3 evőkanál olaj
4 dl langyos tej
3 tojás sárgája
5 dkg élesztő
1 kiskanál só
fél citrom héja
1cs. vaníliás cukor

1 evőkanál kakaópor
1 evőkanál cukor
fahéj

1 egész tojás a kenéshez

Kövess minket a Facebookon is!