megtekintve: 11 095 alkalommal
elkészítve: 163 alkalommal megfőztem én is
A krumplit jól megmossuk és pár milliméter vastagon bevagdossuk,úgy hogy az alja egybe maradjon! A tepsi aljába teszünk egy kis olajat és akár hagymakarikákat is. A krumplit sós olajjal megkenjük, úgy hogy a résekbe is kerüljön. Belerakjuk a tepsibe,alufóliával letakarjuk és 200 fokra előmelegített sütőben kb 1 órán át sütjük. Amikor már megpuhult a krumpli beletesszük a résekbe a szeletekre vágott hagymát,sajtot,bacont/szalonnát, akár kolbászt...és a tetejére is reszelünk bőven sajtot. Kb 10-15 percig sütjük még.
Hozzá csinálunk egy majonézes salátát és egy fokhagymás tejfölös/kefires öntetet.
sütési idő: 60 min
hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Pár szem nagyobb krumpli
bacon vagy szalonna
sajt
lila-,vörös- vagy akár póréhagyma
só
olaj
1 zacskó saláta vagy kínai kel
1 konzerv kukorica
majonéz
tejföl vagy kefír
fokhagyma