Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Fahéjas-almás palacsinta recept

A recept értékelése: 4,3 pont
  • 30 min
  • egyszerû
  • olcsó

megtekintve: 1 574 alkalommal

elkészítve: 27 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Kard Éva

Elkészítése

Egy tálba üssük fel a tojásokat, keverjük hozzá a kristálycukrot és a csipetnyi sót, az őrölt fahéjat, öntsük hozzá a szénsavas ásványvíz felét, majd adjuk hozzá a lisztet, és keverjük simára.

Ezután kevergetés közben adjunk hozzá még annyi ásványvizet, hogy egy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk, majd keverjük hozzá az étolajat is.

Az almát hámozzuk meg, majd egy nagyobb lyukú reszelőn, reszeljük a masszához és szintén keverjük alaposan össze.

A teflon palacsintasütőt kenjük ki olajjal, az almás palacsintatésztából kanalazzunk bele kisebb halmokat, majd mindkét oldalát süssük szép aranybarnára.

Személyes jó tanács

Tálaláskor a meleg palacsintát ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, őrölt fahéjjal, majd úgy kínáljuk.

Hozzávalók

Hozzávalók 12-14 db palacsintához:

10 dkg liszt
2 db tojás
1 tk kristálycukor
csipet só
1 nagyobb alma
1 ek étolaj (+ a sütéshez)
1 kk őrölt fahéj
kb. 2 dl szénsavas ásványvíz

Kövess minket a Facebookon is!