Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Grízsmarni recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 60 min
  • egyszerû
  • nagyon olcsó

megtekintve: 15 917 alkalommal

elkészítve: 134 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: kovigyrogy

Elkészítése

1. A búzadarát 5 dkg olvasztott vajjal és a tejjel összekeverjük, majd 30-40 percig pihentetjük.
2. Hozzáadjuk a tojássárgákat, 5 dkg cukrot, a reszelt citromhéjat /amit természetesen előtte nagyom megtisztítottunk/ és a keményre felvert tojásfehérjét.
3. Egy tepsibe felmelegítjük a maradék vajat és a masszát ráöntjük. Előmelegített sütőbe rakjuk. Kb. 20 percig, szilárdulásig sütjük. Majd kivesszük a sütőből és villával összevagdaljuk. Rászórjuk a maradék cukrot és a mazsolát. Visszatoljuk a sütőbe és még 15-20 percig szárítjuk.
4. Porcukorral és házi sárgabarack dzsemmel tálaljuk.

sütési idő: 40 min
hőfok: 170 °C
sütési mód: légkeverés

Hozzávalók

20 dkg búzadara
4 dl tej
3 db tojás
10 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
10 dkg vaj
5 dkg mazsola
10 dkg porcukor (tálaláshoz)
6 ek sárgabarackdzsem (tálaláshoz)

Kövess minket a Facebookon is!