Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Pain au chocolat recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 75 min
  • közepes
  • nagyon olcsó

megtekintve: 1 262 alkalommal

elkészítve: 28 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Picipiros

Elkészítése

1. A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd dagasztó gépben 10 percig dagasztjuk.
Én gép nélkül, kézzel készítettem, ez esetben kis lisztet tehetünk a tészta köré dagasztáskor hogy ne ragadjon annyira a kezünkre. Vigyázzunk rá, hogy ne vigyük túlzásba a lisztet, mert akkor nem lesz légies a tésztánk végeredménye.

2. A tésztát lisztezett deszkára helyezzük, átgyúrjuk, majd kocka alakba formázva, folpackba csomagolva egy éjszakára hűtőbe tesszük.

3.A pihentetett tésztát másnap a hűtőből kivesszük, lisztezett deszkán A4-es lap méretűre gyújtjuk.

4. A margarin nyújtásához kiterítünk egy A4-es nagyságú sütőpapírt, félbe hajtjuk, és a jobb felére helyezzük a margarint. Ráhajtjuk a margarinra a sütőpapír bal felét, tetejét egy sodrófával beütögetjük, hogy fellazítsuk a margarint. Ezután behajtjuk picit a papír széleit, majd szépen kinyújtjuk a margarint a sütőpapír lapjai között, akárcsak egy tésztát.

5. A kinyújtott margarint a tészta jobb oldalára helyezzük, ráhajtjuk a bal felét és óvatosan, lassan elkezdjük sodrófával nyújtani felfelé és lefelé. Nagyon fontos a nyújtásnál, hogy ne siessünk, ne nyomjuk rá erősen, mert a tészta kilyukadhat és átüthet rajta a margarin!

6. Amikor kétszer akkorára nyújtottuk hosszában, megtartva az eredeti szélességét, akkor lisztbe mártott kenőecsettel jól "átporoljuk" a tésztát. Ekkor az egyik felét a tészta negyedéig lehajtjuk, átporoljuk, a hosszabb felét pedig ráhajtjuk és annak is a tetejét átporoljuk. Folpackba csomagoljuk és fél órára hűtőbe tesszük.

7. A hűtőből kivéve lisztezett deszkára helyezzük, újra hosszában kinyújtjuk, de most kicsivel hosszabbra, negyedéig behajtjuk, aztán hosszabb felét rá, közben ugyanúgy minden hajtás előtt és után átlisztezzük. Újra becsomagoljuk, újra fél órát pihentetjük.

8. Pihentetés után lisztezett deszkán kb 30x30 cm-es kockára nyújtjuk, átporoljuk lisztes ecsettel, széleit egy éles késsel picit levágjuk hogy látszódjanak a tészta rétegei és egymás alá függőlegesen elhelyezünk 4 db csokirudat. Alattuk hosszában elvágjuk a tésztát, így mind a 4 csokirúd megkapja a saját tészta szalagját.

9. Felcsavarjuk a szalagokat. A csokirúd felett áthajtuk a tésztát, majd mellé teszünk még egy csokirudat és szorosan, de óvatosan felcsavarjuk a szalagot. Ugyanezt megismételjük a másik háromnál is.

10. Sütőpapírral bélelt sütőtálcára helyezzük őket 3-3 ujjnyi távolságra egymástól, tetejüket lekenjük a tejes tojás sárgájával, majd előmelegített sütőben 160 C-on kb 20 perc alatt aranybarnára sütjük őket.

sütési idő: 20 min
hőfok: 160 °C

Személyes jó tanács

Videóreceptem megtalálhatjátok Facebookon: Picipiros Konyhája néven :)

Hozzávalók

Tésztához:
- 250 g liszt
- 10 g élesztő
- 5 g só
- 30 g cukor
- 10 g méz
- 50 g margarin
- 120 ml tej
- 150 g margarin a nyújtáshoz

Kenéshez:
- 1 db tojás sárgája
- 1 ek tej

Töltelék:
- 8 db ujjnyi hosszúra és vastagságúra vágott étcsokoládé

Kövess minket a Facebookon is!