Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Tántorgó kakas recept

A recept értékelése: 2,0 pont
  • 120 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 9 418 alkalommal

elkészítve: 210 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: katuska

Elkészítése

A kakast besózzuk.
A finomra vágott vöröshagymát olajon megfuttatjuk.
Majd húsdarabok mindkét oldalát ezen a vöröshagymán megpirítjuk.
Ahogyan pirulnak sorban a húsok tepsibe szedjük őket.
A sört, a konyakot, a mustárt, borsot, gyömbért,a fokhagymát,a vöröshagymát(amin a húst sütöttük)összekeverjük, és ráöntjük az elősütött kakasdarabokra.
Lefedve meleg sütőben 1,5 vagy két órát pároljuk, attól függ mennyire volt fiatal a kakas.
Ha puha a hús kiszedjük a tepsiből.
A lisztet elkeverjük a tejföllel, és besűrítjük vele a tepsiben maradt levet, majd ráöntjük a húsra.
krumplipürével, és savanyúsággal tálaljuk.


sütési idő: 120 min

Hozzávalók

1 egész fiatal kakas feldarabolva
2 fej vöröshagyma
5 dl sör
1 evőkanál mustár
0,5 dl konyak
2 dl tejföl
2 csapott evőkanál liszt
4 gerezd fokhagyma

bors
gyömbér(elhagyható)

Kövess minket a Facebookon is!