Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Barackos-csokoládés piskótatekercs recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 30 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 3 495 alkalommal

elkészítve: 82 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Arizs65

Elkészítése

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. Elkészítjük a hozzávalókból a piskótatésztát és a tepsibe terítjük. 12-14 percig sütjük, majd a sütőformában, letakarva kihűtjük. Porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt.
A főzőtejszínt, a zsíros túrót, a cukrot, a zselatint és a pálinkát összekeverjük. A tölteléket a piskótalapra kenjük úgy, hogy azon a végén, amely felgöngyölés után a tekercs aljára kerül, egy 4 cm-es sávot üresen hagyunk. A friss barackokat leforrázzuk, lehúzzuk a héjukat, majd félbevágjuk és kimagozzuk őket. Ha kompótot használunk, jól lecsöpögtetjük. A barackokat feldaraboljuk és a túrókrémre szórjuk.
A piskótát a konyharuha segítségével, a töltelékkel megkent hosszabbik szélétől kiindulva felgöngyöljük. A tekercset egy alufóliával letakart tálcán 20 percre a fagyasztóba tesszük. Tálalás előtt porcukorral meghintjük.

sütési idő: 12 min
hőfok: 200 °C

Hozzávalók

A tésztához:
3 tojás
9 dkg cukor
1 csipet só
4,5 dkg liszt
1/2 kiskanál sütőpor
2 evőkanál kakaópor

A töltelékhez és a díszítéshez:
10 dkg főzőtejszín
35 dkg zsíros túró
2-3 evőkanál cukor
1 tasak instant zselatin
1 evőkanál barackpálinka
30 dkg sárgabarack (friss vagy befőtt)

Kövess minket a Facebookon is!