megtekintve: 7 413 alkalommal
elkészítve: 137 alkalommal megfőztem én is
A tojásokat főzzük keményre, majd pucoljuk meg, és vágjuk fel nagyobb kockákra. A medvehagymát vágjuk fel apróra.
Egy tálba tegyük bele a krémsajtot, a tejfölt, a mustárt, majd ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, és keverjük simára.
Ezután a felkockázott tojást szórjuk meg az apróra vágott medvehagymával, majd kanalazzuk rá a krémsajtos-tejfölös keveréket, és óvatosan forgassuk össze vigyázva, hogy a tojás ne nagyon törjön.
Ezután tegyük be 1-2 órára a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.
főzési idő: 8 min
Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a tojáskrémet, majd óvatosan keverjük át, és ízlés szerint pirítóssal, friss péksüteménnyel kínáljuk.
6 db főtt tojás (nagy)
10 dkg natúr krémsajt
1,5-2 dl tejföl
1 ek dijoni mustár
8-10 db medvehagyma
só
őrölt fehér bors