Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Medvehagymás tojássaláta recept

A recept értékelése: 3,4 pont
  • 30 min
  • egyszerû
  • olcsó

megtekintve: 805 alkalommal

elkészítve: 14 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Kard Éva

Elkészítése

A tojásokat főzzük keményre, majd pucoljuk meg, és vágjuk fel nagyobb kockákra. A medvehagymát vágjuk fel apróra.
Egy tálba tegyük bele a krémsajtot, a tejfölt, a mustárt, majd ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, és keverjük simára.
Ezután a felkockázott tojást szórjuk meg az apróra vágott medvehagymával, majd kanalazzuk rá a krémsajtos-tejfölös keveréket, és óvatosan forgassuk össze vigyázva, hogy a tojás ne nagyon törjön.
Ezután tegyük be 1-2 órára a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.

főzési idő: 8 min

Személyes jó tanács

Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a tojáskrémet, majd óvatosan keverjük át, és ízlés szerint pirítóssal, friss péksüteménnyel kínáljuk.

Hozzávalók

6 db főtt tojás (nagy)
10 dkg natúr krémsajt
1,5-2 dl tejföl
1 ek dijoni mustár
8-10 db medvehagyma

őrölt fehér bors

Kövess minket a Facebookon is!