Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

A tökéletes gluténmentes tortapiskóta receptje Picipiros Konyhájából

A recept értékelése: 4,7 pont
  • 60 min
  • egyszerû
  • olcsó

megtekintve: 2 133 alkalommal

elkészítve: 52 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Picipiros

Elkészítése

1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.

2. A sárgájához hozzáöntjük a porcukrot, egy citrom reszelt héját és fél citrom levét, majd fehéredésig, könnyedre verjük.

3. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport és a vaníliát, majd robotgéppel közepes fokozaton sűrű masszává keverjük. Ezután hozzáadunk két evőkanállal a keményre vert fehérjéből és közepes fokozat mellett simára elegyítjük.

4. A masszát ráöntjük a fehérje habra, majd spatulával óvatosan átforgatva légiesen könnyű tésztává keverjük.

5. A tésztát két részletben, 28 cm-es szilikon vagy kapcsos formába töltjük és előmelegített sütőben, kb 30 perc alatt tűpróbáig sütjük. Kisebb forma esetén 3 lap piskótához elég.

6. Ha langyosra hűlt, vajazó késsel a forma és a piskóta között körbe szaladva, fejjel lefelé fordítva rácson hűtjük. Krémmel kenés előtt a tetejét egy recés késsel körbe haladva vékonyan levágjuk.

sütési idő: 30 min
hőfok: 170 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Hozzávalók

- 25 dkg porcukor
- 20 dkg Farina - Mix It! liszt ( másfajtával sajnos nem lesz jó az arány)
- 7 db tojás
- 1 db citrom reszelt héja
- 1/2 citrom leve
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 mk vanília magja
- egy csipet só

Kövess minket a Facebookon is!