megtekintve: 11 682 alkalommal
elkészítve: 253 alkalommal megfőztem én is
A vajhoz adjuk hozzá a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, kristálycukrot és jól dolgozzuk el. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként keverjük hozzá a lisztet, a kakaót, és a tojások sárgáját. Egy közepes méretű tepsibe sütőpapírt terítünk, belesimítjuk a tésztát, majd 180 fokon 20 percig süssük. Ha kész, hűtsük ki, a tésztát pedig vízszintesen vágjuk félbe. A töltelékhez főzzük meg a pudingot, hűtsük ki. A gyümölcsöt botmixerrel pépesítsük, adjuk hozzá a joghurtot, a hideg pudingot, habverővel keverjük simává. A zselatint áztassuk hideg vízbe, majd langyosítsuk meg, és adjuk a gyümölcshöz. A keményre vert tejszínhabot adjuk hozzá, és simára keverjük. Az egyik lapot tegyük vissza a tepsibe, kenjük meg a töltelék felével, rá a másik lap, a tetejére a maradék töltelék. Tegyük hűtőbe. Másnap verjünk fel 2 dcl tejszínhabot, kenjük a sütemény tetejére, és díszítsük tetszés szerint. Én most saját készítésű kis fondant virágokkal díszítettem.
sütési idő: 20 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Nagyon finom, könnyű gyümölcsös sütemény. Bármilyen gyümölccsel készíthető. ( meggy, eper, barack).
A tésztához:
4 tojás
50 g vaj
1 csomag vaníliás cukor
120 g kristálycukor
120 g liszt
20 g kakaópor
Töltelékhez:
200 ml habtejszín
400 g gyümölcsjoghurt
100 g porcukor
250 g málna
1 evőkanál porzselatin
1 zacskó puncs ízű puding
3 dcl víz
Tetejére:
200 ml habtejszín a díszítéshez