Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Virslis tekercs recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 105 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 5 049 alkalommal

elkészítve: 55 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Csaba

Elkészítése

A langyos tejben feloldjuk a cukrot és hozzáadjuk az élesztőt. Amíg az élesztő megkel a liszttel elkeverjük a sütőport és a sót. A liszthez ezután hozzáadjuk az élesztős tejet és az olvasztott vajat. Az egészet sima rugalmas tésztává gyúrjuk. Egy tálba tesszük, letakarjuk fóliával és duplájára kelesztjük. Ezután lisztezett felületre öntjük és kicsit átgyúrjuk. Félbevágjuk és mindkét felét öt részre vágjuk. Mind a tíz részt zsemle alakúra formázunk, letakarjuk konyharuhával és kb. 15 percet pihentetjük. Pihentetés után két tenyérrel hosszabb rúd formájúvá hengereljük. (Kb. 3 és félszer legyen hosszabb a virslinknél.) Rátekerjük a virslikre és mindkét végét a tekerés alá nyomjuk.
Ha elkészültek zsírpapírral bélelt tepsibe tesszük, letakarjuk és fél órát kelesztjük. Egy tojást felverünk, megkenjük vele a virslis tekercseket és szezámmaggal megszórjuk. 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt világosbarnára sütjük.

sütési idő: 15 min
hőfok: 180 °C

Személyes jó tanács

A feldarabolt tésztát zsemleformájúvá alakítva, azokat zsemlének is megsüthetjük. Finom hamburger zsemléket készíthetünk belőlük.

Hozzávalók

kb.10 db virsli
1 felvert tojás
Szezámmag

tésztához:
400 g lisz
1 csésze langyos tej
3 ek. cukor
2 kk.istant élesztő (vagy 2-3 dkg élesztő)
1 kk. sütőpor
1 kk. só
3 ek. vaj

Kövess minket a Facebookon is!