megtekintve: 9 922 alkalommal
elkészítve: 238 alkalommal megfőztem én is
A száraz anyagokat összekeverjük, majd a vízzel fakanállal, vagy dagasztóspirállal összekeverjük. ( ragacsos, nyúlós legyen). 12 órát dagasztótálban állni hagyjuk. ( Én este készítem, reggel sütöm). Jénaiban, vagy pataki tálban 250 fokon
lefedve kb. 50 percen keresztül sütöm. ( tűpróba)
sütési idő: 50 min
hőfok: 250 °C
sütési mód: alul-felül sütés
A valaha evett legfinomabb teljes kiőrlésű kenyér, puha, könnyű.
Hozzávalók: ( 1 csésze: 2,5 dcl)
1 csésze finom liszt
1 ” rétes liszt
1 ” teljes kiőrlésű ( v.graham) liszt
1 ” világos rozsliszt
2 teáskanál szárított élesztő
2 teáskanál só
2 csésze víz