megtekintve: 9 543 alkalommal
elkészítve: 186 alkalommal megfőztem én is
1. A mandulát, a porcukrot, a citromlevet és a tojásfehérjét, amit kicsit felverünk, nem kell kőkeményre összegyúrni.
2. Elfelezzük, és az egyik felébe rakjuk a kakaóport. Ha szükséges, még egy kis citromlevet is.
3. A fehérből megformázzuk a gomba szárát.
4. A kakaósból a gomba kalapját.
5. Egymásra illesztjük. Kb. 25 db lesz ebből a mennyiségből.
A rokonság első kérdése karácsonykor: csináltál emberkéket?
Én mindig dupla adagot készítek. Emberkéknek én neveztem el kiskoromban, amikor a nagyi csinálta őket.
Én nem gombáknak láttam, hanem kalapos emberkének ezt az édességet. :D
20 dkg mandula (hámozott, darált)
25 dkg porcukor
1 db tojásfehérje
2 ek citromlé
2 ek cukrozatlan kakaópor