Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Matambre (Argentin göngyölt csirkemell) recept

A recept még nem lett értékelve
  • 120+ min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 2 813 alkalommal

elkészítve: 47 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A csirkemellet szeletekre vágjuk, és folpack között szép vékonyra ütögetjük. A petrezselymet összeaprítjuk a fokhagymával összekeverjük az egy tojással. A csirkemellet kiterítjük a folpackon ( fedjék egymást) sózzuk, borsozzuk, megkenjük a
petrezselymes szósszal, kirakjuk a végét a  főtt tojással, amit félbe vágtunk, hagyunk kis helyet, rakunk egy sor vékony csíkokra vágott kaliforniai paprikát, megint kihagyunk egy kis helyet, mehet egy sor sonkába tekert sajt. Ezután jó szorosan feltekerjük a folpackkal. A végeit megcsavarjuk, majd még egy réteg folpack-ba tekerjük jó szorosan, sőt zsineggel át is kötözzük. Ezek után egy hideg vízzel telt lábasba tesszük. Feltesszük főzni, és a forrástól számított 1 órán keresztül lassú tűzön főzzük. A vízben hagyjuk kihűlni. Kivesszük, majd legalább 8 órán keresztül a hűtőbe tesszük, majd csak utána vágjuk le róla a folpackot.

főzési idő: 1 min

Személyes jó tanács

Hidegen, melegen egyaránt kitűnő

Hozzávalók

1 kg csirkemell
jó nagy csokor petrezselyem
3 gerezd fokhagyma
1 tojás
só, bors
3 főtt tojás
1 kaliforniai paprika
sajt, sonka

Kövess minket a Facebookon is!