megtekintve: 17 047 alkalommal
elkészítve: 219 alkalommal megfőztem én is
A tarját szeleteljük, klopfoljuk, sózzuk-borsozzuk és félretesszük.
A gombát, hagymát megtisztítjuk, szeleteljük. Olajon megdinszeteljük a hagymát, pirospaprikát teszünk bele, mehet rá a szeletelt gomba, sózzuk, borsozzuk és puhára pároljuk.
Visszatérhetünk a tarjához, lisztbe forgatjuk és kevés olajon, serpenyőben átsütjük mindkét oldalát. Ezeket lefektetjük a tepsibe szépen egymás mellé.
A tarjára és mellé is halmozzuk a gombát. Néhány tojást ráütünk a húsokra, nem kell mindegyikre, amelyik húsra nem ütöttünk tojást, arra tejfölt teszünk és az egészet megszórjuk reszelt sajttal.
Sütőben készre sütjük.
Aki a gombát nem szereti, anélkül is elkészíthető, nagyon finom, ízletes, laktató étel.
- 0,5 kg tarja
- 20-30 dkg csiperke gomba
- 4-5 tojás
- 1 nagy tejföl
- só, bors, olaj, pirospaprika, liszt
- sajt a tetejére