Torta háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Gombás-tükörtojásos tarja recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 90 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 9 693 alkalommal

elkészítve: 116 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: 88beata

Elkészítése

A tarját szeleteljük, klopfoljuk, sózzuk-borsozzuk és félretesszük.
A gombát, hagymát megtisztítjuk, szeleteljük. Olajon megdinszeteljük a hagymát, pirospaprikát teszünk bele, mehet rá a szeletelt gomba, sózzuk, borsozzuk és puhára pároljuk.
Visszatérhetünk a tarjához, lisztbe forgatjuk és kevés olajon, serpenyőben átsütjük mindkét oldalát. Ezeket lefektetjük a tepsibe szépen egymás mellé.
A tarjára és mellé is halmozzuk a gombát. Néhány tojást ráütünk a húsokra, nem kell mindegyikre, amelyik húsra nem ütöttünk tojást, arra tejfölt teszünk és az egészet megszórjuk reszelt sajttal.
Sütőben készre sütjük.

Személyes jó tanács

Aki a gombát nem szereti, anélkül is elkészíthető, nagyon finom, ízletes, laktató étel.

Hozzávalók

- 0,5 kg tarja
- 20-30 dkg csiperke gomba
- 4-5 tojás
- 1 nagy tejföl
- só, bors, olaj, pirospaprika, liszt
- sajt a tetejére

Kövess minket a Facebookon is!