megtekintve: 13 363 alkalommal
elkészítve: 285 alkalommal megfőztem én is
1. A tésztát hagyjuk felengedni. A sütőt 225 °C-osra előmelegítjük. A lisztből, a cukorból, a vajból és a sóból morzsát gyúrunk. Mindegyik tésztalapot vékonyra nyújtjuk, beszurkáljuk, megkenjük vízzel, és rátesszük a morzsát.
2. A sütőpapíron (középen, légkeverésesnél 200 °C) 10-15 perc alatt aranysárgára sütjük. A porcukrot és a citromlét elkeverjük, megkenjük vele a süteményt és feldaraboljuk.
sütési idő: 10 min
hőfok: 200 °C
3 lap fagyasztott leveles tészta (450 g)
10 dkg liszt
6 dkg puha vaj
6 dkg cukor
1 csipet só
6 dkg porcukor
3 teáskanál citromlé