

megtekintve: 8 388 alkalommal
elkészítve: 248 alkalommal megfőztem én is
Langyosítsunk meg 1 dl tejet, adjunk hozzá 2 dkg friss élesztőt, 2 dkg cukrot és 2 dkg lisztet, majd tegyük meleg helyre. Ha felfutott, dolgozzuk össze 38 dkg liszttel, 1 db tojással, 1,8 dl tejjel és egy csipet sóval, majd hagyjuk megkelni.
A tésztát nyújtsuk 1,5-2 cm vastagra, és fektessük egy kivajazott, kilisztezett tepsibe. Főzzünk fel 3 dkg vajat 3 dkg mézzel és 8 dkg cukorral. Adjunk hozzá 8 dkg szeletelt mandulát, és kenjük a tészta tetejére. Hagyjuk 15 percig kelni, majd süssük 180 fokon kb. 30 perc alatt aranybarnára.
Áztassunk hideg vízbe 5 db zselatinlapot. Pürésítsünk 40 dkg epret 12 dkg porcukorral és 2 ek citromlével, majd melegítsük fel. Oldjuk fel benne a kinyomkodott zselatint, és forgassunk bele 3,5 dl felvert habtejszínt.
A kihűlt tésztát vízszintesen vágjuk ketté. Az alsó lapot kenjük meg a krémmel, a felsőt pedig vágjuk négyzetekre, és így rakjuk a krémre, hogy megkönnyítsük a szeletelést.
sütési idő: 30 min
hőfok: 180 °C
Kalória: kb 260 kcal/szelet
A tésztához:
2,8 dl tej
2 dkg élesztő
2 dkg cukor
40 dkg liszt
1 tojás
egy csipet só
A tetejére:
3 dkg vaj
3 dkg méz
8 dkg cukor
8 dkg szeletelt mandula
A krémhez:
5 db zselatinlap
40 dkg eper (friss vagy fagyasztott)
12 dkg porcukor
2 ek citromlé
3,5 dl habtejszín