rejtvénylapok háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Marcipános keksztekercs recept

A recept értékelése: 4,0 pont
  • 45 min
  • közepes
  • drága

megtekintve: 1 566 alkalommal

elkészítve: 12 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Kard Éva

Elkészítése

A darált kekszet keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a kakaóval, majd adjuk hozzá a puha vajat, a rumot, a lefőzött, hideg feketekávét, majd kezdjük el összegyúrni.

Gyúrás közben, apránként adjunk hozzá annyi hideg tejet, hogy egy könnyen nyújtható masszát kapjunk. (a tejet csakis apránként adjuk hozzá, nehogy túl lágy legyen a massza)

Ezután enyhén lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki kb. fél centi vastagra.

A marcipánt gyúrjuk össze, majd szintén enyhén lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki akkorára, mint a kekszes lap.

Ezután a marcipánt helyezzük rá a kekszes lapra, majd a papír segítségével tekerjük fel. (Én egyszerűen ráfordítottam a marcipánt, majd óvatosan lehúztam róla a papírt.)

Ezután helyezzük tálcára a tekercset, majd tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

Személyes jó tanács

Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a keksztekercset, majd éles késsel szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

Hozzávalók

25 dkg háztartási keksz
10 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1 ek holland kakaó
5 dkg vaj
3 ek rum
1 dl lefőzött feketekávé
tej (amennyit majd felvesz)
40 dkg marcipán (2 csomag)

Kövess minket a Facebookon is!