megtekintve: 11 464 alkalommal
elkészítve: 195 alkalommal megfőztem én is
A darált kekszet keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a kakaóval, majd adjuk hozzá a puha vajat, a rumot, a lefőzött, hideg feketekávét, majd kezdjük el összegyúrni.
Gyúrás közben, apránként adjunk hozzá annyi hideg tejet, hogy egy könnyen nyújtható masszát kapjunk. (a tejet csakis apránként adjuk hozzá, nehogy túl lágy legyen a massza)
Ezután enyhén lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki kb. fél centi vastagra.
A marcipánt gyúrjuk össze, majd szintén enyhén lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki akkorára, mint a kekszes lap.
Ezután a marcipánt helyezzük rá a kekszes lapra, majd a papír segítségével tekerjük fel. (Én egyszerűen ráfordítottam a marcipánt, majd óvatosan lehúztam róla a papírt.)
Ezután helyezzük tálcára a tekercset, majd tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a keksztekercset, majd éles késsel szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
25 dkg háztartási keksz
10 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1 ek holland kakaó
5 dkg vaj
3 ek rum
1 dl lefőzött feketekávé
tej (amennyit majd felvesz)
40 dkg marcipán (2 csomag)