megtekintve: 11 703 alkalommal
elkészítve: 296 alkalommal megfőztem én is
A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az egész tojásokat és a tejfölt, majd belekeverjük a sütőporral elegyített lisztet. Végül beleforgatjuk a magozott meggyet.
A formát kivajazzuk, kilisztezzük, megtöltjük a masszával, majd 160 °C-ra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, kihűtjük.
A díszítéshez gőz fölött sűrűre főzzük a tojásfehérjét a porcukorral és a citromlével (5-6 perc), és még melegen a kuglóf tetejére csurgatjuk.
sütési idő: 40 min
hőfok: 160 °C
Készíthetjük magozott friss vagy befőtt meggyel vagy cseresznyével is.
30 dkg puha vaj
30 dkg porcukor
3 tojás
1 dl tejföl
fél csomag sütőpor
35 dkg liszt
20 dkg magozott meggy
A díszítéshez:
1 tojásfehérje
15 dkg porcukor
fél citrom leve