megtekintve: 12 392 alkalommal
elkészítve: 167 alkalommal megfőztem én is
1. Egy hőálló tálat (kb. 22x30) kivajazunk.
2. A tejet a sóval egy főzőedényben felforraljuk, felolvasztjuk benne a margarint, majd hozzáadjuk a tésztát és megfőzzük. Ha a tészta megfőtt leszűrjük, és a túrót a még forró tésztához keverjük.
3. A pudingport, a tojássárgáját, a vanillincukrot és az aromát a masszához adjuk. A tojásfehérjéből a cukor fokozatos hozzáadása mellett kemény habot verünk. A lecsöpögtetett barackbefőttet a tojáshabhoz forgatjuk, és az egészet a tésztához keverjük.
4. Végül a masszát az előkészített formában egyenletesen eloszlatjuk, a sütőformát a sütő középső részére toljuk, és a süteményt 40 perc alatt készre sütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 170°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 150 °C (előmelegítve)
Gáz: 2-3 fokozat (előmelegítve)
5. A kész süteményt porcukorral hintjük, és még melegen tálaljuk.
sütési idő: 40 min
600 ml tej
1/2 teáskanál só
250 g hosszúmetélt
60 g Rama
500 g zsírszegény túró
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
4 tojássárgája
4 tojásfehérje
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma citrom
60 g porcukor
460 g sárgabarack befőtt
Díszítéshez:
porcukor