megtekintve: 5 548 alkalommal
elkészítve: 120 alkalommal megfőztem én is
A spárgát hajlítsuk meg, pattintsuk le a fás részét, és laposan mossuk meg, majd öntsük fel enyhén sós vízzel, és 3-4 perc alatt főzzük roppanósra. Ezután szedjük hideg vízbe, hogy minél előbb lehűljön, és a szép zöld színe megmaradjon.
Amikor már teljesen kihűlt, szedjük papírtörlőre, és hagyjuk leszáradni.
Az újkrumplit mossuk meg, és közben egy dörzsis szivaccsal alaposan dörzsöljük át. Ezután vágjuk fel kockákra, majd enyhén sós vízben, pár perc alatt főzzük puhára. Ezután szűrjük le, és hűtsük ki teljesen.
A tojásokat szintén pár perc alatt főzzük keményre, majd tegyük hideg vízbe hogy minél előbb lehűljön. Végül pucoljuk meg, és vágjuk félbe. (ízlés szerint negyedelhetjük is)
A salátaleveleket mossuk meg alaposan, majd csepegtessük és szárítsuk le.
A paradicsomot ízlés szerint szeleteljük fel.
A tonhalat tegyük egy szűrőbe és alaposan csepegtessük le. Ezután csipkedjük kisebb darabokra.
Az öntet hozzávalóit tegyük bele egy kisebb tálkába, majd keverjük alaposan össze. (ízlés szerint édesebbre is készíthetjük)
Tálalás előtt tegyük egy tálba a krumplit, csipkedjük hozzá a salátaleveleket, majd öntsük rá az öntet több mint a felét és alaposan forgassuk össze.
Ezután adjuk hozzá a felszeletelt paradicsomot, a spárgát, és a tonhaldarabokat, majd óvatosan forgassuk össze.
Végül helyezzük rá a félbevágott főtt tojást, majd locsoljuk meg a maradék öntettel, és úgy kínáljuk.
1 cs zöld spárga
8 db újkrumpli (közepes)
1 db tonhal konzerv (sós lében)
2-3 db paradicsom
5-6 db salátalevél
4 db tojás
Öntet hozzávalói:
4-5 ek méz
1/2 citrom leve
2 tk magos dijoni mustár
csipet só
csipet őrölt bors
2 ek olívaolaj