Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Orosz hússaláta recept

A recept értékelése: 4,0 pont
  • 45 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 9 736 alkalommal

elkészítve: 211 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A tojásokat keményre főzzük, és kihűtjük. A burgonyákat meghámozzuk, és delikátos vízben puhára főzzük. Az almát szintén meghámozzuk és a savanyú uborkával együtt vékony kis csíkokra vágjuk. A sertéshúst vékonyra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, és forró olajban ropogósra sütjük. A megfőtt burgonyát, a kihűtött sertéssültet, és négy darab főtt tojást a többi hozzávalóhoz hasonlóan csíkokra vágjuk. A saláta összetevőit egy tálba tesszük, és a majonézzel elkevert tejföllel jól átforgatjuk. Tálaláskor a salátát egy tányérra halmozzuk, és befedjük a maradék szeletelt főtt tojással. Jól lehűtjük, és egy tortához hasonlóan szeletenként tálaljuk.

Hozzávalók

- 10 db tojás
- 4 db burgonya
- 2 db alma
- 4-5 db savanyú uborka
- 20 dkg natúr sertéssült
- 1 pohár tejföl
- 1 tubus majonéz
- só, őrölt bors, delikát, liszt, olaj

Kövess minket a Facebookon is!