Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Feketeerdő torta recept

A recept értékelése: 4,0 pont
  • 60 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 2 073 alkalommal

elkészítve: 26 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: sebloeb

Elkészítése

Piskóta: A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákat habosra keverjük az édesítővel, majd beleforgatjuk a fehérjehabot, és a kakaóporral, szódabikarbónával elkevert darált zabpelyhet.

Sütőpapírral kibéleljük a formát, beleöntjük a masszát és 180 fokon kb. 15 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.



A meggyből pár darabot elteszünk a díszítéshez. A többi meggyet feldaraboljuk és beletesszük a vízbe, és belekeverjük a pudingport, az édesítőt és sűrűre főzzük.

A tejet és a vizet összekeverjük majd elfelezzük. Az egyik felét a pudingpor felével és az édesítő felével sűrűre főzzük, és rumaromával ízesítjük. A másik felét a pudingpor és az édesítő felével és 1 ek. kakaóporral szintén sűrűre főzzük.

A kihűlt piskótát ketté vágjuk. Az alsó lapot megkenjük a meggyzselével. Ha megszilárdult rákenjük a kakaós pudingkrémet. A felső lapot megkenjük a rumos tejszínes krémmel, rátesszük a lecsöpögtetett, félbevágott meggy darabokat. Majd a két lapot egymásra helyezzük.

sütési mód: alsó sütés

Hozzávalók

Piskóta: 3 db tojás, 2 ek. zabpehely (darálva), 1 ek. kakaópor, 6 db Süssina, csipet só, késhegynyi szódabikarbóna

Krém: 2 dl tej, 150 ml víz, 2 ek. tejszínes pudingpor, 7 db Süssina, 1 ek kakaópor, rumaroma

Meggyzselé: 150 g fagyasztott meggy, 1 dl víz, 1 ek. pudingpor, 2 db Süssina

Díszítés: meggy

Kövess minket a Facebookon is!