megtekintve: 6 688 alkalommal
elkészítve: 168 alkalommal megfőztem én is
Piskóta: A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákat habosra keverjük az édesítővel, majd beleforgatjuk a fehérjehabot, és a kakaóporral, szódabikarbónával elkevert darált zabpelyhet.
Sütőpapírral kibéleljük a formát, beleöntjük a masszát és 180 fokon kb. 15 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
A meggyből pár darabot elteszünk a díszítéshez. A többi meggyet feldaraboljuk és beletesszük a vízbe, és belekeverjük a pudingport, az édesítőt és sűrűre főzzük.
A tejet és a vizet összekeverjük majd elfelezzük. Az egyik felét a pudingpor felével és az édesítő felével sűrűre főzzük, és rumaromával ízesítjük. A másik felét a pudingpor és az édesítő felével és 1 ek. kakaóporral szintén sűrűre főzzük.
A kihűlt piskótát ketté vágjuk. Az alsó lapot megkenjük a meggyzselével. Ha megszilárdult rákenjük a kakaós pudingkrémet. A felső lapot megkenjük a rumos tejszínes krémmel, rátesszük a lecsöpögtetett, félbevágott meggy darabokat. Majd a két lapot egymásra helyezzük.
sütési mód: alsó sütés
Piskóta: 3 db tojás, 2 ek. zabpehely (darálva), 1 ek. kakaópor, 6 db Süssina, csipet só, késhegynyi szódabikarbóna
Krém: 2 dl tej, 150 ml víz, 2 ek. tejszínes pudingpor, 7 db Süssina, 1 ek kakaópor, rumaroma
Meggyzselé: 150 g fagyasztott meggy, 1 dl víz, 1 ek. pudingpor, 2 db Süssina
Díszítés: meggy