Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Halászlé magyarosan recept

A recept értékelése: 4,0 pont
  • 90 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 4 257 alkalommal

elkészítve: 100 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Iluska

Elkészítése

A halakat megmossuk, esetleg tisztítjuk. A busát és a harcsát a szeletekre vágott hagymával, paradicsommal, paprikával, fokhagymával együtt és annyi vízzel, amennyi ellepi, főzni tesszük. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt teszünk bele. Fedővel letakarjuk, és jó puhára főzzük.
A főzés végén a paprikakrémet és a fűszerpaprikát is hozzáadjuk. Kiszedjük a léből a főtt halakat, és a szálkáktól megszabadítjuk úgy, hogy csak a hús maradjon. Turmixgépbe tesszük a lében főtt zöldségekkel és lével együtt. Jól összemixeljük. Ez lesz az alaplé.
Egy tálba öntjük. Paradicsomlével feleresztjük. Esetleg ha sűrű, kevés vízzel hígítjuk. Beletesszük a tetszés szerinti darabokra vágott pontyot az alaplébe, és lassú tűzön puhára főzzük. Utána ízesítjük, ha szükséges. A chili paprikát hozzárakjuk. Melegen, egy-egy szelet ponttyal tálaljuk. Jó étvágyat!

Személyes jó tanács

A chili paprikát az hagyja ki belőle,aki nem szereti az erőset!!

Hozzávalók

60 dkg ponty
30 dkg busa
20 dkg törpeharcsa
6 közepes db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 közepes db paradicsom
1 közepes db paprika
2 l víz
1 teáskanál paprikakrém
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 teáskanál ételízesítő
1 ek fűszerpaprika
1 dl paradicsomlé
1 db chili

Kövess minket a Facebookon is!