

megtekintve: 1 149 alkalommal
elkészítve: 20 alkalommal megfőztem én is
Elkészítés: A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat ,a fehérjét kemény habbá verjük a csipet sóval, a cukorral,
A sárgájához hozzáadjuk a vizet, az olajat , a narancslevet, a barna cukrot ,a kakaót és az olvasztott vajat és habosra keverjük ,majd beleszitáljuk a sütőporos lisztet összekeverjük.
Veszünk ki a tojás fehérje habból fellazítjuk a tésztát ,majd apránként beleforgatjuk a maradék habot vigyázva ,hogy ne törjük össze .
A masszát 22 -24 cm átmérőjű sütőpapírral bélelt torta formába öntjük 180 c -rá előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük tűpróbával ellenőrizzük .
Amikor kihűlt akkor vízszintesen 3 lappá vágjuk.
A tejszínt fel vejük kemény habbá a mascarponét kikeverjük a porcukorral és a zselatin porral, majd beleforgatjuk a felvert tejszín habot csillag csöves habzsákba szedünk ki a krémből a díszítéshez.
A krémmel megtöltjük a lapokat minden megkent lapot megszórjuk a felkockázott friss eperrel kicsit bele nyomkodjuk.
A tortát csokival vonjuk be.
A csokoládét összetörjük a vajjal és az olajjal vízgőz felet fel olvasztjuk .
A megtöltött tortát egy rácsra rakjuk tálcát teszünk alá és a még meleg étcsokit a torta közepére öntjük és hagyjuk lefolyni ./ a tálcára lefolyt csokit újra fellehet használni /
Hagyjuk megdermedni . Átemeljük egy porcelán nagyobb süteményes tányérra.
A torta féloldalát a habrózsákkal. és eperrel díszítjük. díszítjük.
.
sütési idő: 25 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés
Hűtőbe tesszük dermedni legalább 2 órára.
Hozzávalók: 7 egész tojás, 7 evőkanál liszt, 2 evőkanál holland kakaó, 2 evőkanál k víz, 1 evőkanál vaj, 1 evőkanál reszelt narancshéj, csipet só, fél csomag sütőpor, 4 evőkanál barna nádcukor, 3 evővőkanál kristálycukor,
A krémhez: 250 g mascarpone, 1 evőkanál porcukor, 2 dl hideg cukrásztejszín,1 teáskanál zselatin fix,15 dkg kockára vágott friss eper.
A bevonathoz:10 dkg é-t csokoládé ,5 dkg vaj, 1 teáskanál olaj.
A díszítéshez : 5 szem friss eper.