Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Epres csoki torta recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 60 min
  • közepes
  • drága

megtekintve: 1 149 alkalommal

elkészítve: 20 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

Elkészítés: A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat ,a fehérjét kemény habbá verjük a csipet sóval, a cukorral,

A sárgájához hozzáadjuk a vizet, az olajat , a narancslevet, a barna cukrot ,a kakaót és az olvasztott vajat és habosra keverjük ,majd beleszitáljuk a sütőporos lisztet összekeverjük.

Veszünk ki a tojás fehérje habból fellazítjuk a tésztát ,majd apránként beleforgatjuk a maradék habot vigyázva ,hogy ne törjük össze .

A masszát 22 -24 cm átmérőjű sütőpapírral bélelt torta formába öntjük 180 c -rá előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük tűpróbával ellenőrizzük .

Amikor kihűlt akkor vízszintesen 3 lappá vágjuk.

A tejszínt fel vejük kemény habbá a mascarponét kikeverjük a porcukorral és a zselatin porral, majd beleforgatjuk a felvert tejszín habot csillag csöves habzsákba szedünk ki a krémből a díszítéshez.


A krémmel megtöltjük a lapokat minden megkent lapot megszórjuk a felkockázott friss eperrel kicsit bele nyomkodjuk.

A tortát csokival vonjuk be.

A csokoládét összetörjük a vajjal és az olajjal vízgőz felet fel olvasztjuk .

A megtöltött tortát egy rácsra rakjuk tálcát teszünk alá és a még meleg étcsokit a torta közepére öntjük és hagyjuk lefolyni ./ a tálcára lefolyt csokit újra fellehet használni /

Hagyjuk megdermedni . Átemeljük egy porcelán nagyobb süteményes tányérra.

A torta féloldalát a habrózsákkal. és eperrel díszítjük. díszítjük.



.

sütési idő: 25 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács

Hűtőbe tesszük dermedni legalább 2 órára.

Hozzávalók

Hozzávalók: 7 egész tojás, 7 evőkanál liszt, 2 evőkanál holland kakaó, 2 evőkanál k víz, 1 evőkanál vaj, 1 evőkanál reszelt narancshéj, csipet só, fél csomag sütőpor, 4 evőkanál barna nádcukor, 3 evővőkanál kristálycukor,

A krémhez: 250 g mascarpone, 1 evőkanál porcukor, 2 dl hideg cukrásztejszín,1 teáskanál zselatin fix,15 dkg kockára vágott friss eper.

A bevonathoz:10 dkg é-t csokoládé ,5 dkg vaj, 1 teáskanál olaj.

A díszítéshez : 5 szem friss eper.

Kövess minket a Facebookon is!