Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Karajba zárt csülök recept

A recept értékelése: 4,0 pont
  • 120 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 3 828 alkalommal

elkészítve: 71 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A vörös hagymát megdinszteljük. A főtt csülköt apró kockára vágjuk, beleforgatjuk a dinsztelt hagymába és összekeverjük két kanál mustárral. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. A karajt kicsit kiklopfoljuk, sózzuk. Egy kisebb őzgerinc formát zsiradékkal kikenünk, megszórjuk kevés zsemlemorzsával. Körben kibéleljük bacon szalonnával, úgy hogy túl lógjon a formán. Megszórjuk reszelt sajttal. A karaj szeleteket lisztbe tojásba mártjuk, és 3 szeletet a sajtra fektetünk. Megint megszórjuk sajttal, majd rá simítjuk a füstölt csülköt, megint mehet egy kis reszelt sajt, és ráterítjük a maradék 3 szelet karajt. ( lisztbe-tojásba mártva). Ismét reszelt sajt, majd ráhajtjuk a lelógó bacon szeleteket. Fóliával letakarjuk, és 180 C fokos sütőben 1 órán keresztül sütjük. A fóliát levéve, kicsit megpirítjuk a szalonnát. Most sütőpapírral bélelt tepsire óvatosan kifordítjuk, és az alját is szép pirosra sütjük. Bármilyen körettel tálaljuk.

sütési idő: 1 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Hidegen, melegen egyaránt kitűnő.

Hozzávalók

6 szelet karaj
főtt füstölt csülök
bacon szalonna
1 fej vöröshagyma
2 kanál mustár
reszelt sajt

Kövess minket a Facebookon is!