

megtekintve: 5 502 alkalommal
elkészítve: 172 alkalommal megfőztem én is
Az alapanyagokat összedolgozzuk. Tejjel nyújtható tésztává gyúrjuk.
A tésztát kinyújtjuk, a vastagsága attól függ,ki milyen vékony vagy vastag tésztát szeret.
Ezután különböző kiszúrókkal kiszúrjuk a tésztát.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a formákat, majd sütés előtt a kimaradt tojások fehérjével bekenjük őket. Ízlés szerint különböző magokkal megszórhatjuk a figurákat. (Lenmag,szezánmag, tökmag,napraforgó, kömény mag vagy akár sajttal is)
160 fokra előmelegítjük a tepsit, majd körülbelül 15-20 perc múlva el is készülnek a sütemények,ha már aranybarna színűek.
sütési idő: 15 min
hőfok: 160 °C
sütési mód: légkeverés
Magok nélkül,akár sajttal megszórva is kiv?ló vendégváró falatkákat kapunk. Kiszúró formák nélkül, rudakat, pogácsákat is kaphatunk a tésztából,ha egy késsel vagy pohárral kiszúrjuk/felvágjuk a tésztát.
90dkg liszt
30dkg zsír
30dkg Ráma
6dkg élesztő (ezt tejjel fel kell futtatni)
6,5 mokkáskanál só
3 tojássárgája