Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Rongyos sajtos kifli recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 75 min
  • közepes
  • drága

megtekintve: 4 129 alkalommal

elkészítve: 98 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

Elkészítés: az élesztőt megfuttatjuk a cukros langyos tejben ,majd bele szitáljuk a lisztet ,hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sót elkezdjük összeállítani a tésztát .

Amikor már kezd össze állni apránként bele dagasztjuk a olvasztott margarint az olajjal.simára dagasztjuk.

A kelt kalács tésztát mindig felfele húzva dagadozzuk ki ,hogy ménnel több levegő menjen bele.

Akkor kész ha elválik a tészta a kezünktől és a tál oldalától.

Meglisztezzük a tetejét és 30 percig meleg helyen duplájára kelesztjük.

Amíg kell a tészta lereszeljük a sajtotokat kevés liszttel megszorult összekeverjük így nem tapad össze a sajt.

A mascarpone krémet felhabosítjuk ,ízestjük sóval ,borssal.

Ha meg kelt a tészta kinyomjuk a levegőt átgyúrjuk kicsit pihentetjük ,majd félcenti vastagra kinyújtjuk lehetőleg téglalápalakúrra.

A tésztát megkenjük a sajtkrémmel,majd pizzavágóval négyzeteket re felvágjuk minden négyzet megszórunk vegyes reszelt sajttal .

Kifliket formázunk belőle sütő fóliával bélelt tepsibe rakjuk a tetejét megkenjük felvert tojással és újra 25-30 percig kelesztjük.

Ha megkelt akkor ismét lekenjük tojással ,hogy fényes és ropogós legyen majd betoljuk a 180 c előmelegített sütőbe 35 percre.

Amíg szép piros ropogós lesz.

A sajt elolvad kicsit kifolyik úgy nézik mintha rongyos lenne innen ered a neve.

sütési idő: 25 min
sütési mód: légkeverés

Hozzávalók

Hozzávalók: 40 dkg liszt, 1 kávéskanál cukor 2 dl tej, 250 gr mascarpone , 40 dkg riska trappista , 15 dkg füstölt sajt ,só, bors, 8 dkg margarin ,1 evőkanál olaj,2 tojás sárgája, 1 egész tojása kenéshez.

Kövess minket a Facebookon is!