megtekintve: 4 571 alkalommal
elkészítve: 113 alkalommal megfőztem én is
Elkészítés: az élesztőt megfuttatjuk a cukros langyos tejben ,majd bele szitáljuk a lisztet ,hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sót elkezdjük összeállítani a tésztát .
Amikor már kezd össze állni apránként bele dagasztjuk a olvasztott margarint az olajjal.simára dagasztjuk.
A kelt kalács tésztát mindig felfele húzva dagadozzuk ki ,hogy ménnel több levegő menjen bele.
Akkor kész ha elválik a tészta a kezünktől és a tál oldalától.
Meglisztezzük a tetejét és 30 percig meleg helyen duplájára kelesztjük.
Amíg kell a tészta lereszeljük a sajtotokat kevés liszttel megszorult összekeverjük így nem tapad össze a sajt.
A mascarpone krémet felhabosítjuk ,ízestjük sóval ,borssal.
Ha meg kelt a tészta kinyomjuk a levegőt átgyúrjuk kicsit pihentetjük ,majd félcenti vastagra kinyújtjuk lehetőleg téglalápalakúrra.
A tésztát megkenjük a sajtkrémmel,majd pizzavágóval négyzeteket re felvágjuk minden négyzet megszórunk vegyes reszelt sajttal .
Kifliket formázunk belőle sütő fóliával bélelt tepsibe rakjuk a tetejét megkenjük felvert tojással és újra 25-30 percig kelesztjük.
Ha megkelt akkor ismét lekenjük tojással ,hogy fényes és ropogós legyen majd betoljuk a 180 c előmelegített sütőbe 35 percre.
Amíg szép piros ropogós lesz.
A sajt elolvad kicsit kifolyik úgy nézik mintha rongyos lenne innen ered a neve.
sütési idő: 25 min
sütési mód: légkeverés
Hozzávalók: 40 dkg liszt, 1 kávéskanál cukor 2 dl tej, 250 gr mascarpone , 40 dkg riska trappista , 15 dkg füstölt sajt ,só, bors, 8 dkg margarin ,1 evőkanál olaj,2 tojás sárgája, 1 egész tojása kenéshez.