Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Burgonyagratin recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 60 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 8 029 alkalommal

elkészítve: 202 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Arizs65

Elkészítése

A burgonyát és a hagymát meghámozzuk, uborkagyalun vékonyan felkarikázzuk. Egy lapos sütőedényt kikenünk vajjal/margarinnal, a maradékot felolvasztjuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) kapcsoljuk.
Kissé egymásra csúsztatva váltakozó rendben lerakjuk a sütőedény aljára a burgonya- és hagymakarikák felét, megszórjuk sóval, őrölt borssal és szerecsendióval, majd megöntözzük az olvasztott vajjal/margarinnal. Befedjük a maradék burgonya- és hagymakarikákkal, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a tejszínnel, végül a forró sütőben 35-40 percig, szép pirosra sütjük.

sütési idő: 40 min
hőfok: 180 °C

Hozzávalók

60 dkg burgonya
3 közepes fej vöröshagyma (15 dkg)
3 dkg margarin, vagy vaj
1 csipet szerecsendió
1 dl tejszín

Kövess minket a Facebookon is!