megtekintve: 3 573 alkalommal
elkészítve: 56 alkalommal megfőztem én is
Enyhén cukros langyos tejbe felfuttatjuk az élesztőt, a megadott hozzávalókat jól eldolgozzuk és kb. 40 percig meleg helyen kelesztjük. Ha megkelt a tésztánk 6 egyforma bucit formálunk belőle, kettesével fogunk velük dolgozni. Egy bucit kerek formára nyújtunk amire rákenjük az enyhén megolvasztott margarint a reszelt sajttal, ha kész mehet rá a másik
kinyújtott tészta.
Ha ezzel is kész vagyunk derelye metszővel egyforma cikkekre vágjuk amit szépen kis kifli formákra feltekerünk. Nem fontos sajt darabkákat beletenni én csak azért tettem bele mert maradt egy kis darab és nem akartam hogy kiszáradjon.
Olajozott vagy sütőpapíros tepsibe tesszük, tojással lekenjük és reszelt sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőbe tesszük és szép aranyszínűre sütjük.
70 dkg liszt
2 db tojás
1.5 dl kefir
1 dl étolaj
1 dl tej
5 dkg élesztő
1 kiskanál só
3 kiskanál cukor
Töltelékhez:
20 dkg margarin jó a dobozos is
1 kiskanál só
10 dkg reszelt sajt
1 db tojás a kenéshez.