

megtekintve: 11 992 alkalommal
elkészítve: 299 alkalommal megfőztem én is
A tejből és búzadarából pici só és cukor hozzáadásával jó sűrű tejbegrízt főzök, mielőtt teljesen megfő beleteszem a vaníliás cukrot is. Hagyom teljesen kihűlni, utána enyhén lisztezett nyújtódeszkán 1 cm rétegvastagságúra kinyújtom a kihűlt, megkeményedett grízt, de kicsit lisztezett tenyérrel is kivitelezhető ez a művelet.
Utána egy 5,5 cm átmérőjű pohárra kiszaggatom, de lehet késsel négyzet alakúra is vágni, majd felvert tojásba mártás után forró olajban szép aranysárgára kisütöm. Papírszalvétára kiszedve, tetejét megszórom kakaóval vagy fahéjjal. Remélem lesz akinek elnyerte a tetszését.
sütési idő: 5 min
sütési mód: felső sütés
7 dl tej,
15 dkg. búzadara
pici só
kristálycukor, illetve édesítő, ízlés szerint
1-2 csomag vaníliás cukor
2 db. tojás
pici liszt a nyújtáshoz és a kiszaggatáshoz
olaj a sütéshez
kakaó vagy fahéj a tetejére.